onsdag 6 februari 2013

Inspiration


Snart dags för Trädgårdsmässor.

Och vad jag längtar. Den här bilden tog jag på en mässa förra året. Jag blir inspirerad att genast plantera ned de tulpanlökar som jag inte har tryckt ned i rabatten. Har dem liggandes i en låda i köket. Och vet ni, det har börjat titta ut lite grön blast ifrån dem. Kanske att det lyckas, prova ska jag i alla fall. Ska leta efter något snyggt att plantera i, återkommer med resultatet när jag lyckats. Det här året är  jag sugen att åka till Örebro mässan. Har hört att den vuxit till sig och blivit riktigt bra. För mig räcker det med en mässa per år. Blir ofta en upprepning av samma på de olika mässorna. Kanske bara som jag tycker. Men de små trädgårdsmässorna som blir lokalt är också lite spännande. Och örtagårdar kan jag rekommendera för er att besöka. Gärna när de har öppet hus. Man får mycket inspiration och bra tips och råd av de människor som engagerar sig i örtagårdarna frivilligt. Kloka gummor är klokt att lyssna på, de kan sina saker. Det är härligt med gammal kunskap.
Både när det gäller odlandet och vad örten kan användas till. Ser fram emot våren som snart kommer,eller vad tror ni?  

2 kommentarer:

  1. Ja visst är det härligt med det där med inspiration från andra! Förstår att du längtar till allt det där:) Ha en fin dag! Kika gärna in hos mig och var med i utlottning från Ib Laursen:)

    SvaraRadera
  2. Härligt med inspiration men jag förstår hur du menar med att det räcker med en mässa. Det kan bli lite för mycket av det goda också.

    Ja, som jag längtar efter vår nu men utomhus är det snö, snö, snö så långt ögat når och det pratas om mer snö i veckan som kommer. Så att våren ska komma till Skåne i februari som den gjorde förra året verkar inte troligt. Men jag väntar och längtar...

    Kram Lotta

    SvaraRadera