måndag 14 maj 2012

Rabarbermarmelad

Har hittat ett underbart recept på rabarber marmelad!
I vår kokbok som vi använt länge, roligt att använda rabarber på lite fler sätt än vi brukar. Den innehåller även ingefära. Mmmm, gott! Nu när vi har rabarber i överflöd behöver vi inte snåla. Barnen tyckte väldigt mycket om marmeladen, för att inte tala om saften som vi också gjorde. Min dotter sa på kvällen när hon skulle sova. Vad duktig du är mamma, som gör saft, kräm och marmelad. Gullis!  
Då blir man varm i hjärtat. ;)


                                               Recept!
4 stora rabarberstjälkar
1 tumstor bit färsk ingefära
1/2 vaniljstång, kan ersättas med 2-3 tsk vaniljsocker
1 citron, endast saften från den
1/2 dl vatten
1 kg syltsocker



  • Skölj, skala och skär rabarbern i små bitar. Skiva ingefäran tunt. Dela och skrapa ur vaniljstången eller tillsätt vaniljsockret.
  • Blanda allt utom syltsockret i en tjockbottnad kastrull och låt koka i ca 15 min. Utan lock
  • Tillsätt syltsockret och rör om, koka utan lock ett par minuter. Skumma av om det behövs.
  • Lyft ur den halva vaniljstången och låt marmeladen svalna något. Häll upp marmeladen i varma desinificerade och täta burkar.










2 kommentarer:

  1. Mmm, så gott! Ja, just nu är det verkligen rabarber för hela slanten. Lycka! :) Och att barnn tycker att det är gott gör ju det hela än roligare. :)

    Njut av din måndag och ha det gott!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Kanske vill du dela med dig av receptet? Vi gillar också rabarber, men har inte så mkt..

    Sov gott!

    SvaraRadera