tisdag 13 mars 2012

Kungsängslilja

Kungsängsliljans bekantskap gjorde jag för nära 20 år sedan i min första trädgård.
 När den dök upp då på våren var jag helt fascinerad. Den var ju rutig! Hur kan en växt bli sådan i naturen? Nu är den mer vanlig i de flesta trädgårdar. Tror jag. Det växte även en blåbärsbuske. Inte heller så vanlig på den tiden. Personerna som hade bott innan måste haft ett starkt trädgårdsintresse. Jag är fortfarande fascinerad av denna vackra lilja. Köpte två stycken på Rum och trädgårdsmässan för utplantering när jorden reder sig. Men än så länge njuter jag av dem inomhus.

Denna komposition är inte helt fel. Kungsängslijlor och vita pioner. Jag har pioner, men har jag vita? Den som lever får se. Våren är i alla fall på gång nu, så...
För övrigt ligger jag i sängen i förkylning och feber.
Så vad gör man då, förutom att sova bort tiden? Jo, funderar ur vad jag ska inhandla först till min trädgård. Det är svårt! Vill ha mycket , nu! Tänkte börja med en städsegrön häck. Liguster skulle nog passa längst ned mot vägen. Lagom hög. Men eftersom vår trädgård är i olika plan behöver jag fler häckar.
Kanske en häck med Aronia. Den får ju både blommor, bär och vackra höstlöv. Gammeldags rosorbuskar också vill jag ha. Att inrama bikuporna med. De har börjat komma ut nu. Bina alltså.  Jaa, våren kommer nog, tror ni inte?

3 kommentarer:

 1. Visst är Kungsängsliljan fantastisk?! Jag grävde ner en förra året och jag hoppas så att den kommer upp i år! Trist att vara sjuk meeeen då kan du ju planera i lugn och ro. ;o) Krya på dig iaf.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Snart kommer våren och du är frisk som en lärka..och drillar coh gräver och har fullt med idéer till din täppa:)

  Krya på dej!

  SvaraRadera
 3. Håller med - den är så fin!
  Vad roligt att du vill följa min blogg:-)
  Krya på dig.
  Hälsningar Hanna C

  SvaraRadera