torsdag 8 maj 2014

Men det växer iallafall

Regnet har fullkomligt öst ner här hos oss. Då har man ingen lust att vara ute i trädgården. Tomaterna och allt annat får stå ut ändå. De åker ut tidigt på morgonen, och in sent på kvällen.
Tomaterna och chillin väntar på att få komma in i det nybyggda tomathuset. Vi har byggt ett litet mot väggen av gamla fönster. Bilder kommer när det är klart helt. Kallt att måla ute nu. Men jag har hittat en glad överraskning. Kronärtskockorna har på något sätt övervintrat! 


Vilken mild vinter vi måste haft.
De tre jag har odlat fram inne ligger i lä jämfört med dessa. 
Odlingslådorna väntar på att få tas i bruk. 
Har rensat och förberett.


Jag fick två stora vinbärsbuskar av en arbetskamrat. De har också klarat sig riktigt bra. Överlevt flytten och vintern.

Och gödslet ska ut överallt. Bara min stora rabatt har fått sin del än så länge.
Men jag hinner. 
Ska bara försöka ha lite tålamod. 
Ha det bra i regnet. Åsa

5 kommentarer:

 1. Vilken odlarenergi du har jag ler med hela kroppen ..det kommer växa så det knakar hos dig det är jag helt säker på. Ja vad kul det är när man ser övervintrade växter som börjar spira igen.

  SvaraRadera
 2. Din header med sipporna är lovely :)

  SvaraRadera
 3. Jag har njutit av regnet just för att det är okej att vara inne och så hoppas jag att det ska komma mängder med sparrisknoppar nu efteråt. Tänkt att du vågar ha tomaterna ute - här är det bara tre grader på morgnarna. Fast jag har hört om en plantskola som chocksänker temperaturen i växthuset där tomaterna står varje morgon. Den går ner till tio grader och så höjs den sakta för att tomaterna ska bli riktigt trinda och täta :D

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Linda. Jag har aldrig hört talas om det växthuskonceptet... Men det låter som det gör med ett kallväxthus. Mina tomater har blivit grövre och kanske lite starkare sedan jag började slänga ut dom. Det påstår mannen iallafall fall. Vill förbereda dem inför flytten till mitt lilla växthus. Det blir kallt om nätterna där. Ha det gott.

  SvaraRadera
 5. Ja..det har regnet godt hos oss også,men tørt var det så jorden fikk det den trengte:)
  Godt å få gjødsle også nå:)
  Ønsker en fin ny uke:)

  SvaraRadera